Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Poslovno srečanje s predstavniki podjetij Osiješko-baranjske županije

Maribor, 23. november – Štajerska gospodarska zbornica je danes organizirala poslovno srečanje s predstavniki podjetij iz Osiješko-baranjske županije. Srečanja so se udeležili Zoran Kovačević, predsednik Županijske komore Osijek, in veleposlanik Republike Hrvaške v Sloveniji dr. Svjetlan Berković ter številni hrvaški in slovenski podjetniki.                                               

V uvodnem pozdravu je dr. Roman Glaser, predsednik Štajerske gospodarske zbornice, izpostavil podpis sporazuma o sodelovanju med obema zbornicama kot kvalitetno osnovo za nadaljnje pozitivno in kontinuirano sodelovanje. Veleposlanik Republike Hrvaške v Sloveniji dr. Svjetlan Berković je ocenil, da so odnosi med državama dobrososedski in prijateljski. Eden od pokazateljev je sodelovanje med državama v obliki skupnih nastopov na tujih trgih. Zoran Kovačević, predsednik Županijske komore Osijek, je na kratko predstavil aktualno stanje gospodarstva na Hrvaškem in možnosti medsebojnega gospodarskega sodelovanja. Pri tem je izpostavil, da je Slovenija peti zunanjetrgovinski partner Osiješko-baranjske županije in da imajo regionalna hrvaška podjetja veliko željo, da bi lažje dostopala do slovenskega trga.

 Sodelovanje med obema zbornicama je kontinuirano in pozitivno, podpis sporazuma o sodelovanju pa potrjuje in nadaljuje dober odnos med zbornicama in predstavlja temelje za vzdrževanje in spodbujanje poslovnih odnosov med Hrvaško in Slovenijo. Podpis sporazuma o sodelovanju Županijske komore Osijek in Štajerske gospodarske zbornice sta podpisala dr. Roman Glaser, predsednik Štajerske gospodarske zbornice, in Zoran Kovačević, predsednik Županijske komore Osijek.

 Bilateralnih pogovorov o različnih možnostih sodelovanja, ki so sledili uradnemu delu programa, se je udeležilo 19 slovenskih in 16 hrvaških podjetij, kar potrjuje velik interes za medsebojno gospodarsko sodelovanje.

 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic