Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Poslovno srečanje z gospodarstveniki iz Republike Srbske

Na skupno pobudo je bilo organizirano srečanje s ciljem pospeševati in poglabljati poslovno sodelovanje med podjetji in institucijami obeh regij. Gre za izvajanje aktivnosti v okviru sporazuma o sodelovanju, ki je bil podpisan med obema zbornicama spomladi letos v Banja Luki. 

Udeležence srečanja sta pozdravila predsednik Štajerske gospodarske zbornice dr. Roman Glaser in predsednik Gospodarske zbornice regije Banja Luka Nikola Tolimir, ki sta poudarila velik pomen in interes sodelovanja obeh regij. V svojem pozdravnem nagovoru je ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu Bosne in Hercegovine v Sloveniji Goran Draguljić med drugim izpostavil dejstvo, da so gospodarstveniki tisti, ki gredo mimo vseh ovir, da najdejo pot  do novih poslovnih izzivov.

Republika Srbska in BiH nista samo zanimivi destinaciji za tuje vlagatelje, temveč sta tudi sicer zanimiv hitro rastoči trg, kjer je še mnogo poslovnih priložnosti. Gospodarstvo Republike Srbske in možnosti investiranja v Bosni in Hercegovini sta predstavila podpredsednik Gospodarske zbornice Banja Luka Ranko Topić in predstavnik FIPA – Agencije za promocijo tujih investicij v BiH Drago Vučić.

Na poslovno srečanje se je prijavilo 15 podjetij in 3 institucije iz regije Banja Luka, zelo dober odziv pa je bil tudi na slovenski strani, saj se je na srečanje prijavilo 26 slovenskih  podjetij, ki se zavedajo, da je prav takšno srečanje lahko tudi začetek dolgoročnega uspešnega nastopa na tujem trgu.

Na osnovi pozitivnih odzivov predstavnikov podjetij obeh regij je mogoče sklepati, da so bili tako eni kot drugi z organizacijo srečanja in razgovori zadovoljni, kar je bil tudi cilj obeh zbornic.

Ta dogodek je le ena izmed aktivnosti, ki jih organizira Štajerska gospodarska zbornica, da bi podjetjem pomagala pri preboju na tuje trge in s tem pripomogla k iskanju novih poslovnih priložnosti.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic