Novosti in obvestila

Datum

31. Avg 2018

Kategorije

Deli z drugimi

Predstavitev stališč v zvezi z Energetskim konceptom Slovenije, Maribor, 07.09.2018

Vabilo

Akademija distribucije Elektro Maribor in

Regijski svet Štajerske gospodarske zbornice za energetiko

Vas vljudno vabita na:

Predstavitev stališč v zvezi z Energetskim konceptom Slovenije

 

Predstavitev bo

v petek, 7. septembra 2018, ob 12. uri,

v prostorih Elektro Maribor, Vetrinjska 2, Maribor, dvorana 2. nadstropje.

 

 

VSEBINA

Ministrstvo za infrastrukturo je 6.8.2018 posredovalo v ponovni postopek javne obravnave predlog Resolucije o energetskem konceptu Slovenije. Besedilo predlagane resolucije je v celoti enako besedilu predloga Resolucije o energetskem konceptu Slovenije, ki ga je Vlada Republike Slovenije določila dne 1.3.2018 in ga poslala v sprejetje Državnemu zboru RS. Zainteresirana javnost lahko pripombe na predlog resolucije v času javne obravnave pošlje na predpisanem obrazcu za pripombe do vključno 7.9.2018 na gp.mzi@gov.si.

Kot nadaljevanje posvetov v avgustu 2017 in januarju ter februarju 2018 želimo tudi ob koncu javne obravnave o Resoluciji o energetskem konceptu predstaviti stališča o tem strateškem dokumentu, upoštevajo tudi določila Energetskega zakona EZ-1.

V letu 2017 je bila Slovenija glede na oceno nacionalne energetske politike uvrščena na prestižno deseto mesto na svetu glede na indekse trileme https://trilemma.worldenergy.org/, kar je posledica modrih strateških odločitev v preteklosti in kakovosti delovanja energetskega sistema. Od sedanjih strateških odločitev pa je odvisno, kakšno bo pozicioniranje naše energetike v prihodnje.

Zaradi pomena oskrbe z energijo so energetska podjetja v podravski regiji tudi tokrat aktivno pristopila k javni obravnavi predloga resolucije EKS. Kot aktivni udeleženci bodo predstavniki družb Elektro Maribor, Dravske elektrarne Maribor in Energetika Maribor, predstavili stališča in predloge v zvezi z Energetskim konceptom Slovenije.

Kot smo že večkrat poudarili, sta energetska strategija in politika zelo pomembni. Če nista ustrezni, lahko prebivalstvo pahneta v energetsko revščino in ogrožata njihovo zdravje, onemogočita razvoj gospodarstva in škodljivo vplivata na okolje. Tudi zato strokovni javnosti ne more biti vseeno, kakšen bo EKS in zato je tudi pomembno, da v razpravi o njem sodeluje najširša javnost.


PROGRAM

11:45 – 12:00 Sprejem udeležencev

12:00 Uvodni nagovor, Akademija distribucije Elektro Maribor, Regijski svet Štajerske gospodarske zbornice

12:20 Predstavitev stališč, Elektro Maribor

12:40 Predstavitev stališč, Dravske elektrarne Maribor

13:00 Predstavitev stališč, Energetika Maribor

13:20 Razprava in povzetek stališč

13:45 Sklepna misel in zaključek posveta

 

PRIJAVA

Udeležba na predstavitvi je brezplačna, zaradi organizacije pa je potrebna prijava do 6.9.2018 na naslov: darja.lapov@elektro-maribor.si

 

DODATNE INFORMACIJE
mag. Peter Kaube: peter.kaube@elektro-maribor.si, 041 322 131, 02 22 00 120.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic