Novosti in obvestila

Datum

22. Dec 2016

Kategorije

Deli z drugimi

Predstavitev Zakona o zaposlovanju in delu tujcev – ZZDT-1

Državni zbor RS je 29. 3. 2011 sprejel nov Zakon o zaposlovanju in delu tujcev (ZZTD-1), ki je bil v Uradnem listu RS št. 26/2011 objavljen 8. 4. 2011, veljati pa začne 15. dan po objavi.

Temeljne rešitve, ki jih prinaša ZZTD-1, so predvsem zaščita slovenskega trga dela, večja zaščita in varnost tujcev, ki so zaposleni ali delajo v RS, ter zaostreni pogoji za podaljšanje dovoljenj za zaposlitev z namenom preprečevanja zlorab na strani delodajalca.
ZZTD-1 vpeljuje nove kategorije tujcev, ki imajo prost dostop na slovenski trg dela, in daje pravno podlago za sprejem podzakonskega akta glede nastanitev tujcev, ki se zaposlijo ali delajo pri slovenskih ali tujih delodajalcih. Z novim zakonom se med drugim ukinja sezonsko delo v gostinstvu, turizmu ter v gradbeništvu.

Predstavitev bo izvedel gospod Miha Šepec iz Službe za zaposlovanje tujcev ZRSZ, trajala bo približno dve uri.

PRIJAVE: prijavite se lahko preko e-prijavnice (spodaj), s prijavnico v tem VABILU po faxu na 02/220 87 11 ali na marta.kanic@stajerskagz.si .

Udeležba je brezplačna!

Vljudno vabljeni!
 

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic