Prepolovljena višina NUSZ kot  izboljšanje pogojev za delovanje podjetij v MOM

nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča NUSZ

Mestni svet občine Maribor je na svoji 39. seji 16. oktobra letos sprejel odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Mestni občini Maribor, ki prinaša prepolovljeno višino prispevka NUSZ za industrijske hale.  Odlok prične veljati s 1.1. 2019. Dobra štiri leta je, kar smo si na Štajerski gospodarski zbornici zadali nalogo omogočiti pravičnejši obračun NUSZ za gospodarstvo in z analizami in s predlogi pomagali do nove odločitve.

Podobne, čeprav ne tako visoke obremenitve, veljajo tudi v drugih občinah Podravske regije. Občine bi z umnim postopanjem v zvezi s tem odlokom lahko bistveno izboljšale pogoje za poslovanje v svojem okolju,  Tudi zato bomo naše prihodnje aktivnosti, skupaj s podjetji usmerili v druge občine in poskušali doseči spremembe.

Učinkovito lahko gospodarske družbe pristopijo k ugodnemu vplivu na kakovost podatkov z ureditvijo podatkov glede posameznih nepremičnin že sedaj. To  bo po ocenah v Mestni občini Maribor povzročil še dodatno prepolovitev višine prispevka NUSZ.

S strokovnim pristopom in vztrajnostjo smo dosegli prve korake pri urejanju področja, ki na vaše stroške poslovanja vpliva v veliki meri. Nabor naših aktivnosti pa je seveda širši, priložnosti je gotovo še več in dobrodošli so tudi vaši predlogi za področja, kjer bi želeli večje sodelovanje Štajerske gospodarske zbornice.

 

Prijazen pozdrav

mag. Aleksandra Podgornik
direktorica Štajerske gospodarske zbornice

 

Dodatne informacije:
T: 02 220 87 00
E: info@stajerskagz.si

 

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje
Bodimo povezani

Prijava na e-novice

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!