Švica ukinja nadzor na mejah od 15. junija 2020 naprej, Nemčija od 16. junija 2020

Spremenjen režim vstopa v Republiko Slovenijo

Švica ukinja nadzor na mejah od 15. junija 2020

Nadzor na švicarskih mejah s schengenskimi državami, uveden zaradi zajezitve epidemije okužb s korona virusom,  se bo končal, v vseh državah EU / EFTA in z Združenim kraljestvom pa bo ponovno vzpostavljen popoln prosti pretok oseb.

Z izbrisom schengenskih držav s seznama držav in območij z visokim tveganjem okužb so bile umaknjene vse omejitve za osebe, ki v Švico vstopajo iz schengenskega območja. To vključuje prepoved uvoza blaga za zasebno uporabo, ki je bilo kupljeno v tujini. Poleg tega bodo ponovno odprti vsi mejni prehodi, ki so trenutno zaprti. Zvezna carinska uprava FCA bo še naprej izvajala nadzor na podlagi tveganja za preprečevanje tihotapljenja in čezmejnega kriminala.Kontakt za več informacij:

Vanja Bele, vanja.bele@gzs.si, 01 5898 113

Vir: https://www.gzs.si/skupne_naloge/mednarodno_poslovanje/vsebina/Aktualno/Novice/ArticleId/75958

 

NEMČIJA BO 16. junija 2020 SPROSTILA MEJNE PREHODE

V Nemčiji se širitev okužb s korona virusom umirja, zato bodo EU državljani lahko od 16 junija 2020 naprej ponovno lahko vstopali v Nemčijo brez dokazovanja upravičenega razloga. To velja za meje z Avstrijo, Francijo, Švico in Dansko.  Število kontrolnih točk in zveznih mejnih policistov na teh mejah se bo že v naslednjih dneh začelo zmanjševati.

Mejni nadzor v zračnem prometu za prihode iz Italije se bo prav tako končal 15. junija, za prihode iz Španije pa po 21. juniju.

Začasni notranji nadzor meje na nemško-avstrijski kopenski meji, ki se izvaja zaradi migracijskih in varnostnih politik, je med drugim še vedno potreben zaradi stalnega nezakonitega migracijskega potenciala na balkanski poti.

Kontakt za več informacij:

Vanja Bele, vanja.bele@gzs.si, 01 5898 113

Vir: https://www.gzs.si/skupne_naloge/mednarodno_poslovanje/vsebina/Aktualno/Novice/ArticleId/75956

Marko Nemšak

Vodja marketinga in prodaje

Prijava na e-novice