Novosti in obvestila

Datum

10. Jan 2019

Kategorije

Deli z drugimi

V Mariboru prvi v nizu posvetov o novostih pri zaposlovanju tujcev, 17.01.2019

Brezplačni posvet za delodajalce

Od začetka leta prek portala eVEM možnost elektronske oddaje vlog za delovno dovoljenje.

Slovensko gospodarstvo  se v zadnjem času sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev,  ta deficit  pa rešujemo tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Prav zato bo v četrtek,  17. januarja 2019, v Mariboru na sedežu Finančnega urada na Titovi cesti 10 – predavalnica št. 524 v 5. nadstropju –  potekal od 10. do 13. ure posvet, namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev.  Predstavniki Ministrstva za javno upravo in  našega Zavoda bodo predstavili,  kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti,  kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Z namenom zagotoviti hitrejši in učinkovitejši način pridobivanja delovnih dovoljenj je namreč od začetka  leta prek portala eVEM na voljo elektronska oddaja vlog za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev po sporazumu z BiH.   Več informacij: http://evem.gov.si/info/poslujem/zaposlovanje/zaposlitev-in-delo-tujca/

Ker je število udeležencev  posveta omejeno, je nujna predhodna obvezna prijava na dogodek prek elektronskega naslova: Mihaela.Cvetkovic@ess.gov.si. Prijave se zbirajo do zasedbe 70 prostih mest. Podoben posvet  bo organiziran tudi v Velenju, v Centru Nova, v četrtek, 24. januarja 2019.

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic