Novosti in obvestila

Datum

03. Maj 2017

Kategorije

Deli z drugimi

Vabilo na posvet Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji, 09.05.2017

Spoštovani,

vabimo vas na posvet Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije z naslovom: Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji, ki bo v torek, 9. maja 2017, s pričetkom ob 10. uri v dvorani Saše Inkubatorja v Velenju, Šaleška cesta 2, 3320 Velenje. Posvet v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije v Savinjski regiji organizira Partnerstvo za zeleno gospodarstvo Slovenije v sodelovanju s Savinjsko – Šaleško gospodarsko zbornico.

Prehod v zeleno gospodarstvo predstavlja priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij in storitev, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja. Je priložnost za rast in krepitev mednarodne konkurenčnosti gospodarstva ob hkratnem znižanju okoljskih tveganj, ki negativno vplivajo na kakovost življenja in blaginjo ljudi. Pri tem je ključno razvijati krožne modele gospodarstva, ki pa zahtevajo povezan in celostni pristop, pri čemer je ključno sodelovanje vseh relevantnih deležnikov. V Sloveniji že imamo veliko primerov dobre prakse, od katerih se želimo tudi učiti. Veliko potenciala za bolj učinkovito delovanje in doseganje zastavljenih ciljev prehoda v zeleno gospodarstvo je zato v krepitvi sodelovanja vseh deležnikov v naši družbi za razvijanje inovativnih rešitev.

Vlada Republike Slovenije je oktobra 2015 sprejela Okvirni program za prehod v Zeleno gospodarstvo in ustanovila medresorsko delovno skupino za koordiniranje aktivnosti programa. Na konstitutivnem srečanju Partnerstva za zeleno gospodarstvo Slovenije, ki je potekalo 3. oktobra 2016 na Brdu pri Kranju, so k sodelovanju že pristopili številni deležniki iz področja gospodarstva, stroke, nevladnih organizacij in lokalnih skupnosti. Prav tako so bili do sedaj v okviru vladnih obiskov na terenu izvedeni štirje regionalni posveti v Mariboru, Ravnah na Koroškem, Kočevju in Novi Gorici.

Partnerstvo želimo še bolj približati tudi lokalnim in regionalnim deležnikom ter njihovim specifičnim potencialom in priložnostim, zato vanj vabimo vse deležnike na regionalni in lokalni ravni. Še posebej vabimo predstavnike iz gospodarstva, lokalnih skupnosti, stroke in civilne družbe, ki želijo aktivno sodelovati in prispevati k sooblikovanju rešitev in drugih aktivnosti prehoda v zeleno gospodarstvo. Več informacij o prehodu v zeleno gospodarstvo z izpostavljenimi razvojnimi potenciali za zeleno, pametno in učinkovito gospodarstvo je dostopno na povezavi www.vlada.si/zeleno.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 8. 5. 2017 na elektronski naslov: klavdija.merc@gov.si.

Vljudno vabljeni,

 

                                                                                                               Tadej Slapnik

                                                                                                             državni sekretar

                                                                                                  Kabinet predsednika Vlade RS


Vabilo na posvet Potenciali krožnega gospodarstva v Savinjski regiji

Prijava na Enovice in spletni
časopis “GOSPODARSKI IZZIVI”

Prejemajte poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke v naših elektronskih novicah. V novem spletnem časopisu spoznavajte  dobre  podjetniške  prakse, podjetja,  uspešne podjetnice in podjetnike.

Več novic