Javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije

mali-solarni-sistemi

Ministrstvo za infrastrukturo je v petek 30. 4. 2021 objavil v Uradnem listu RS javni razpis za sofinanciranje operacij gradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije (JR SE OVE 2021).

Razpisana so sredstva v višini 5 mio EUR. Spodbude so namenjene nakupu in vgradnji novih naprav za proizvodnjo električne energije z izrabo sončne energije, in sicer moči do 10 MW.

Vloge za prvo odpiranje morajo biti oddane najkasneje do 4. 6. 2021. Rok za oddajo vlog na drugo odpiranje je 10. 9. 2021. Rok za oddajo vlog na tretje odpiranje je 26. 11. 2021. Rok za oddajo vlog na četrto odpiranje je 25. 2. 2022.

Vloge, ki bodo prispele za posamezno odpiranje, bodo obravnavane le v primeru, če razpisana sredstva ne bodo porabljena na predhodnih odpiranjih.

Povezava na sporočilo za javnost, kjer je več informacij: https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-razpis-za-sofinanciranje-operacij-gradnje-novih-manjsih-proizvodnih-naprav-za-proizvodnjo-elektricne-energije-z-izrabo-soncne-energije-jr-se-ove-2021/

 

Mojca Tominšek

Prijava na e-novice

Izpostavljamo

Prejemajte novosti, poslovne novice, strokovne nasvete in vabila na dogodke!